Jasmine- saszetki, 1 szt.
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena:
2,49 zł
2.49
Opis
Jasmine
Herbata ta pochodzi z północno-wschodnich Chin, prowincja Fujian. Region ten produkuje
najlepsze na świecie herbaty jaśminowe. Bazą dla naszej mieszanki jest herbata Pouchong,
do której dodaliśmy płatki jaśminu, dzięki czemu uzyskaliśmy pełną smaków i aromatów,
prawdziwie jaśminową herbatę.
Co to jest za herbata Pouchong?? Produkowana jest w prowincji Fujian, zaliczana do zielonych
odmian, chociaż jej listki są nieco ciemniejsze niż zwykle, ponieważ jej stopień fermentacji,
to zazwyczaj 8 do 12 %. Dla uproszczenia można byłoby ją umiejscowić między herbatami
zielonymi a Oolong. Ma delikatny zapach podobny do świeżych kwiatów, za co jest ceniona
przez prawdziwych koneserów.
Herbata ta pochodzi z północno-wschodnich Chin, prowincja Fujian. Region ten produkuje
najlepsze na świecie herbaty jaśminowe. Bazą dla naszej mieszanki jest herbata Pouchong,
do której dodaliśmy płatki jaśminu, dzięki czemu uzyskaliśmy pełną smaków i aromatów,
prawdziwie jaśminową herbatę.
Co to jest za herbata Pouchong?? Produkowana jest w prowincji Fujian, zaliczana do zielonych
odmian, chociaż jej listki są nieco ciemniejsze niż zwykle, ponieważ jej stopień fermentacji,
to zazwyczaj 8 do 12 %. Dla uproszczenia można byłoby ją umiejscowić między herbatami
zielonymi a Oolong. Ma delikatny zapach podobny do świeżych kwiatów, za co jest ceniona
przez prawdziwych koneserów.
Jak powstaje? Do produkcji herbaty używa się kwiatów jaśminu, najlepsze pochodzą z prowincji Fujian.
Kwiat ten zbiera się o poranku, gdy jego kielich zamyka się pod wpływem światła, uwalniając w nocy
swoją jaśminową woń. Kwiaty jaśminu miesza się z liśćmi zielonej herbaty lub rzadziej z liśćmi białej,
pozostawiając taką mieszankę na kilka godzin. Proces ten powtarza się kilkakrotnie. Ze względu na
właściwości higroskopijne, liście herbaty pochłaniają wspaniały aromat jaśminu.
Kwiat ten zbiera się o poranku, gdy jego kielich zamyka się pod wpływem światła, uwalniając w nocy
swoją jaśminową woń. Kwiaty jaśminu miesza się z liśćmi zielonej herbaty lub rzadziej z liśćmi białej,
pozostawiając taką mieszankę na kilka godzin. Proces ten powtarza się kilkakrotnie. Ze względu na
właściwości higroskopijne, liście herbaty pochłaniają wspaniały aromat jaśminu.
Rodzaj herbaty: zielona Pouchong z kwiatem jaśminu
Pochodzenie: Chiny
Czas parzenia: 3-4 minuty
Preferowana temp. wody: 80 °C
Zawartość kofeiny: 30-50 mg/1 saszetka
Waga herbaty: netto 2 gram



pracochłonnych metod
Wariant: 1 torebka o tradycyjnym kształcie
z bawełnianym sznurkiem, hermetycznie
zapakowana w dekoracyjną kopertę.
Rodzaj opakowania: 1 koperta (6x7,5cm)
z herbatą.