Organic Matcha Tradycyjna - Moya Matcha (30g)
towar niedostępny
Opis
Moya Matcha Tradycyjna
Matcha, zielona herbata w proszku o intensywnie zielonym kolorze od tysiąca lat ściśle związana z japońską tradycją, staje się ulubionym napojem zachodniego świata. Moya Matcha to polsko-japońska marka organicznej matchy najwyższego gatunku z upraw z regionu Uji w prefekturze Kioto. Moya Matcha jest odpowiednio parowana, suszona, proszkowana w kamiennych młynach i przechowywana w sposób, który gwarantuje zachowanie cennych wartości.
Matcha Tradycyjna, wyróżnia ją intensywna zielona barwa i zbalansowany smak, lekka słodycz i delikatny, herbaciany posmak. Pochodzi z mieszanki pierwszego i drugiego zbioru. Pita jest w każdej postaci.
Jak przechowywać Matche?
Matcha jest bardzo delikatną herbatą, aby zachować jej unikalną jakość przechowuj ją w szczelnym pojemniku (firmowa puszka spełnia ten warunek) oraz w nienasłonecznionym, chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.
Jak przygotować prawidłowo Matche?
To co jest najważniejsze to temperatura wody - powinna mieć nie więcej niż 80°C. Woda powinna być jeden raz zagotowana, a jej odczyn powinien
być dosyć miękki ( warto wodę przecedzić przez filtr do wody ).
1. Okrągła miseczka do niej przez drobne siteczko wsypujemy 1g ( 2 łyżeczki bambusowe) herbaty na około 80 ml wody.
2. Zalewamy wodą - należy pamiętać o odpowiedniej temperaturze.
3. Bambusową miotełką mieszamy herbatę z wodą przez około 15 sekund, do momentu odpowiedniego wymieszania i powstania lekkiej pianki na powierzchni.
4. Tak przygotowaną doskonałą Matche możemy rozlać do mniejszych czarek i delektować się jej wyjątkowym smakiem.
Rodzaj herbaty: zielona
Pochodzenie: Japonia
Czas parzenia: 1 minuta
Preferowana temp. wody: 80°C
Zawartość kofeiny: tak
Waga herbaty: netto 30 gram
bogate źródło katechin
produkowana z liści pierwszego
i drugiego zbioru
obniża poziom
złego cholesterolu
Rodzaj opakowania: tuba z metalową przykrywką